1804 Zin in ... Yalom's Cure

Deze film is meer dan een 'gewone' biografie, eerder een existentiële reis samen met Dr. Irvin D. Yalom, een Amerikaanse psychiater/psychotherapeut, door de vele lagen van de menselijke geest.
Net zoals in de vele boeken die hij schreef, deelt hij in de film zijn fundamentele inzichten en wijsheid die een inspiratiebron kunnen vormen voor iedereen, inclusief vakgenoten.
Het leven is kort, en wij maken het onszelf soms niet makkelijk. We willen zoveel. We verlangen zoveel. Yalom wil mensen helpen te leren om te leven en lief te hebben.


In deze film geeft Yalom niet alleen inzicht in zijn ideeën, maar leren we ook zijn persoon kennen. Hij is al 60 jaar getrouwd met Marilyn. Ze hebben moeilijke tijden doorstaan, maar slagen er in van elkaar te blijven houden en elkaar te respecteren. De film schetst een eerlijk, zeer menselijk beeld van een van de grootste namen in de psychiatrie van deze tijd, een groot leermeester en inspirator van velen. Zo laat hij zien wat zijn zwakkere kanten zijn en wat hem verdriet deed in het leven.

Yalom schreef een aantal psychotherapeutische standaardwerken en verwierf grote bekendheid bij een breed publiek met zijn onvergetelijke romans zoals Nietzsches Tranen, De Therapeut en De Schopenhauer-kuur. Bijzonder aan hem is dat hij rechtstreeks benaderbaar is en, inmiddels ruim boven de 80, nog elke dag werkt.

Deelname kost € 7,50 inclusief koffie, Soep en een broodje.

Mevr. A.M. Bronckers-de Jong is als klinisch psycholoog/psychotherapeut sinds 2012 werkzaam in haar eigen praktijk voor specialistische GGZ. Ze werkt voornamelijk als psychotherapeut met individuele patiënten en groepen vanuit een integratieve, existentialistische benadering en laat zich keer op keer inspireren door dr. Yalom.


Datum zondag 28 januari 2018
 Tijd 17.30-21.30 uur (let op: minder gebruikelijke tijd)
 Plaats Lukaskerk (let op: gewijzigde plaats)
 Inleider Annemarie Bronckers-de Jong