Voor deze avond stond Rob Compaijen op het programma, maar helaas heeft hij af moeten zeggen wegens te veel werk op dit moment. Hij komt volgend jaar en zijn onderwerp: Simone Weil over aandacht houden we tegoed.

Gelukkig hebben we mevrouw Lily Veen uit Putten bereid gevonden bij ons te komen op 13 november. Haar onderwerp gaat ook over aandacht, maar dan vooral aandacht in de praktijk van het leven.

Zien met je hart

In de parabel van ‘De kleine prins’ van de schrijver Antoine de Saint-Exupéry, het verhaal over de zoektocht van de mens naar geluk, zegt de vos: ‘Adieu. Hier mijn geheim. Het is heel eenvoudig: je ziet alleen maar goed met je hart. Wat essentieel is, is voor de ogen onzichtbaar.’

In ons hart ligt diep verborgen het verlangen om naar God op zoek te gaan. Daarom trekken we de wereld in om schoonheid te ontdekken en in deze schoonheid God zelf te zoeken. Dit zoeken beantwoordt aan het wezen van ons mens zijn. Alleen zolang we God zoeken, blijft onze ziel in leven. Laten we morgen eens met ons hart kijken en stil staan bij onze zintuigen in de wonderschone schepping om ons heen, een ervaring ondergaan in unieke woorden, ontroerende beelden, prachtige muziek, een hemelse geur of smaak! … en laat ons door de wereld gaan met open ogen, open oren. 

 

Lily Veen is al 22 jaar betrokken bij het Leerhuis in Putten. Vanuit het Leerhuis was ze lid van de kerkenraad. Ze heeft zich verdiept in de spirituele en filosofische levensvragen, maar zegt nadrukkelijk dat ze een praktijkmens is. Ze heeft gedichten geschreven en tekeningen gemaakt.

 
  Afbeelding invoegen    
 
Datum: woensdag 13 november 2019 1926
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: mevr. L. Veen