Hart voor de schepping

Wees eerlijk: zit er niet een vleugje wereldmijding in ons geloof?
We willen graag ons geestelijk leven vorm geven en de dingen zoeken die ‘boven zijn’. Deze aarde komt op de tweede plaats en is bovendien tijdelijk.
Hier beneden is het niet, toch? Of… heeft de Bijbel heel veel te zeggen over onze relatie met de aarde, ook hier en nu? Heeft het volgen van Jezus ook iets te maken met natuur, milieu en duurzaamheid?
En hoe kunnen we dat gestalte geven in ons dagelijks leven?Volgens Embert Messelink van de christelijke natuurbeweging ‘A Rocha’ hebben we een aards geloof nodig met volop oog voor Gods schepping. Want deze aarde is onze toekomst. Op 30 januari 2020 komt hij spreken over onze zorg voor de schepping.Wil je luisteren of met hem in debat? Welkom!               

Embert Messelink is sinds zijn jeugd geboeid door de schepping, met name door vogels. In 2002 richtte hij met anderen de Nederlandse tak van de christelijke natuurbeweging
‘A Rocha’ op. Daarvan is hij nu directeur. ‘A Rocha’ werkt in twintig landen aan natuur­behoud. In ons land heeft ‘A Rocha’ een groot aantal kleinschalige projecten. Lokale groepen brengen geloof en natuur dicht bij elkaar. Zij adopteren natuurgebieden en dragen zorg voor het beheer. Wilt u meer weten? Kijk op www.arocha.nl.
 
  Afbeelding invoegen    
  
Datum: donderdag 30 januari 2020 2006
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Oude Kerk, de Hoeve
Inleider: dhr. E. Messelink