Bezoek synagoge Enschede en Syrisch-Orthodox klooster te Glane

 

Deze bijeenkomst gaat in verband met de maatregelen rond het corona-virus niet door.

 
Een prachtige en unieke synagoge staat in Enschede. Het rijksmonument met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier. Glas-in-loodramen, mozaïeken, Thorarollen. Het centrale deel van het gebouw omvat de grote sjoel, de dagsjoel en de kerkenraadskamer. Het gebouw is in de Tweede Wereldoorlog intact gebleven omdat het (wrede ironie) gebruikt werd door de Sicherheitsdienst.  Na de oorlog werd het gebouw weer als synagoge in gebruik genomen.
We worden ontvangen met een kopje koffie/thee (met een koosjere lekkernij) en krijgen een uitgebreide rondleiding. Na de rondleiding kunt u genieten van een Joodse lunch.
 
Daarna vertrekken we naar St. Ephrem de Syriër, het Syrisch-Orthodoxe klooster in Glane. Pater Sait, die zelf uit Syrië komt, zal tijdens de rondleiding vertellen over deze gemeenschap. We bezoeken de kapel, het mausoleum, de kathedraal en de begraafplaats. U zult verbaasd zijn over de omvang van het complex maar ook over zijn geloof dat veel dichter bij ons geloof staat dan u misschien voor mogelijk houdt. Na de koffie/thee vertrekken we ca. 15:30 uur weer richting Ermelo. 

We reizen per auto in groepsverband, vertrek om 9:00 uur vanaf parkeerplaats Kerkelijk Centrum. Wilt u laten weten of u zelf rijdt of graag mee wilt rijden?
De kosten zijn ca. 20 euro (vooraf te betalen).
Maximaal 25 deelnemers. Graag opgave vóór 15 februari 2020.
 
 
Afbeelding invoegen
synagoge Enschede 

Afbeelding invoegen
Syrisch-Orthodox klooster St. Ephrem de Syriër   
  
Datum: woensdag 25 maart 2020 2014
Tijd: 9:00 uur vertrek Ermelo
Locatie: Enschede/Glane
Inleider: excursiebegeleider ds. Sjoerd Zwaan