Bezoek synagoge Enschede en Syrisch-Orthodox klooster te Glane

Helaas. De excursie gaat niet door.
De Synagoge heeft besloten voorlopig geen groepen te ontvangen
 
Een prachtige en unieke synagoge staat in Enschede. Het rijksmonument met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier. Glas-in-loodramen, mozaïeken, Thorarollen. Het centrale deel van het gebouw omvat de grote sjoel, de dagsjoel en de kerkenraadskamer. Het gebouw is in de Tweede Wereldoorlog intact gebleven omdat het (wrede ironie) gebruikt werd door de Sicherheitsdienst.  Na de oorlog werd het gebouw weer als synagoge in gebruik genomen.
We worden ontvangen met een kopje koffie/thee (met een koosjere lekkernij) en krijgen een uitgebreide rondleiding. Na de rondleiding kunt u genieten van een Joodse lunch.
 
Daarna vertrekken we naar St. Ephrem de Syriër, het Syrisch-Orthodoxe klooster in Glane. Pater Sait, die zelf uit Syrië komt, zal tijdens de rondleiding vertellen over deze gemeenschap. Hij laat ons de kapel zien, het mausoleum, de kathedraal en de begraafplaats.
U zult verbaasd zijn over de omvang van het complex maar ook over zijn geloof dat veel dichter bij ons geloof staat dan u misschien voor mogelijk houdt. Na de koffie/thee vertrekken we ca. 15:30 uur weer richting Ermelo. 

We reizen per auto in groepsverband, vertrek om 9:00 uur vanaf parkeerplaats Kerkelijk Centrum. Wilt u laten weten of u zelf rijdt of graag mee wilt rijden?
De kosten zijn ca. 20 euro (vooraf te betalen).
Maximaal 40 deelnemers. Aanmelden vóór 20 september 2020.
 
 
Afbeelding invoegen
synagoge Enschede 

Afbeelding invoegen
Syrisch-Orthodox klooster St. Ephrem de Syriër   
  
Datum: woensdag 7 oktober 2020 2025
Tijd: 9:00 uur vertrek parkeerplaats Kerkelijk Centrum
Locatie: Enschede/Glane
Coördinator: excursiebegeleider ds. Sjoerd Zwaan