Als ze maar gelukkig zijn


"De opvoedtrend van deze tijd lijkt dat het leven van onze kinderen vooral leuk moet zijn. Onder het motto: ‘als ze maar gelukkig zijn’ proberen we hun leven zo pijnloos mogelijk en zonder teleurstelling te laten verlopen. Worden onze kinderen echt gelukkig van deze opvoedstijl of moeten we het geluk voor hen ergens anders zoeken?”

In interactieve leerhuisavond zal Willemijn met ons over deze vraag nadenken. Hoe we als christelijke opvoeders/ouders ook beïnvloed worden door de geest van de tijd. Bij een open Bijbel kijken we waar we volgens God het geluk van onze kinderen kunnen vinden. Willemijn is naast spreekster over geloofsopvoeding, ook schrijfster van kinderboeken. Ze schreef er meer dan vijftig  en won voor twee boeken de prijs van het ‘Hoogste Woord’.

Ze geeft workshops op scholen over zelf een verhaal schrijven. Ze gaat met kinderen aan de slag, geeft hen tips en maakt ze enthousiast om hun eigen bedachte verhaal vorm te geven. Rondom haar kinderboeken geeft ze regelmatig voorstellingen. Over haar woonplaats Putten schreef ze een boek: ‘Papa, waar blijf je?’.
Het bevat het waar­gebeurde verhaal van een meisje dat zich afvraagt waar haar vader blijft na de razzia. Zie www.willemijndeweerd.nl

Deze avond is voor iedereen die met kinderen te maken heeft, ouders, grootouders en pleegouders een mooie gelegenheid om opnieuw na te denken over de route die we met de kinderen lopen.

Willemijn de Weerd (1987) is naar eigen zeggen ‘bijzonder gelukkig getrouwd en heeft vier geweldige dochters’. Ze werkte 15 jaar als groepsleerkracht in het basisonderwijs.
 
  Afbeelding invoegen    
 
 
Datum: donderdag 13 januari 2022 2202
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Oude Kerk
Inleider: mw. M. de Weerd