'Midden in het leven'


Over christelijke toekomstverwachting 

Wat mogen we verwachten na de dood? Simon Carmiggelt zei eens: ‘Vroeger zeiden ze over iemand die ging sterven: Hij is er bijna. Heden ten dage zegt men: Hij is er bijna geweest!’ In de loop van de twintigste eeuw is er steeds meer aandacht voor het hiernumaals gekomen en steeds minder aandacht voor het hiernamaals.
Toch spreken de Bijbel en de traditie daar wel over. Maar hoe dan? En wat betekenen de woorden die er staan voor ons in de 21ste eeuw?
 
Onder de titel ‘Midden in het leven’ heeft het echtpaar Kees en Margriet van der Kooi -Dijkstra (hij is emeritus hoogleraar theologie van de VU, zij is o.a. ziekenhuispredikant in Woerden) een mooi boekje geschreven.
Een boek voor ‘gelovigen en ongelovigen, zoekers en twijfelaars, binnen en buiten de kerk’. Het behandelt thema's als: continuïteit en discontinuïteit, de eeuwige ziel, het laatste oordeel, de hemel; maar ook vragen over dieren in de hemel, voltooid leven en afscheid komen aan de orde.  

Op twee middagen willen we passages uit dit mooie, bemoedigende boekje lezen en er met elkaar over doorpraten. Zo kunnen we van de schrijvers en van elkaar leren over een onderwerp, waarover je nooit raakt uitgedacht en uitgepraat...

André Priem is predikant van de Westerkerk.
 
 
Afbeelding invoegen 
Het boekje kost € 14,99.   
 
 
Datum: maandagen 14 en 28 februari 2022 2207
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Westerkerk
Inleider: ds. A. Priem