Kerkenpad in Ermelo

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen           

  Afbeelding invoegen
We zetten een goede traditie voort met (voor de 3e keer) een kerkenpad.
Op 9 april bezoeken wij 4 kerkgebouwen met elk een eigen historie. Op het programma staat:

Om 10:10 uur inloop en koffie in het Kerkelijk Centrum (Groeneweg). Om 10:30 uur heet Wieb de Vries, lid van de werkgroep Leerhuis en organisator van onze kerkenpaden, u van harte welkom. Een betrokkene bij al het wel en wee van het Kerkelijk Centrum, zal ons vertellen over dit kerkgebouw.

Rond 11:10 uur steken wij over naar de Rehobothkerk (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt), waar we uitleg krijgen over de kerkelijke gemeente en tijd om het gebouw te bezichtigen en vooral de mooie ramen te bewonderen. Uitleg daarover wordt gegeven door een gemeentelid en kenner van kunst. Tevens kunnen we luisteren naar orgel- en pianomuziek. 
 
Rond 11:40 uur lopen we naar de Eben-Haëzerkerk van de Gereformeerde Gemeente aan het Hanengewei. De organist zal voor ons enkele liederen spelen op het mooie "de Jongh” pijporgel en men zal iets vertellen over de geschiedenis, ontwikkeling en groei van deze streekgemeente.

Tenslotte lopen we rond 12:10 uur naar de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Van Beekweg. Hier luisteren we naar muzikanten die spelen op de viool en harp. Een echte kenner zal vertellen over de historie, zowel van het gebouw als van de kerkelijke (streek)gemeente.

Rond 12:40 uur is het dan tijd voor soep en een broodje. U kunt nog gezellig napraten tot wij om
13:30 uur iedereen bedanken en het kerkenpad afsluiten. Voor deelname aan kerkenpad en lunch vragen wij een bijdrage van € 7,- en dient u zich minimaal een week van tevoren op te geven.
 
  Afbeelding invoegen    
  
Datum: zaterdag 9 april 2022 2215
Tijd: start 10:00 uur met inloop en koffie
Locatie: Kerkelijk Centrum – Jeugdkant/Groeneweg

Coördinator: dhr. Wieb de Vries