Openingsavond

Toneelvoorstelling: ALLE 7 GOED!

In ons ‘dorp van barmhartigheid’ weten we allemaal dat Jezus in Matteüs 25 : 35-36 ‘de werken van barmhartigheid’ noemt als kenmerken van geloof. Bij ons gemeentehuis staat de zuil met al die zeven uitgebeeld. Wat bijzonder dan om met een voorstelling over die werken van barmhartigheid dit Leerhuis-jaar te beginnen! 
 
Met ‘Alle 7 goed!’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Dirk Overbeek een actuele, muzikale voorstelling over de zeven werken van barmhartigheid. Zeven dingen, die goed zijn om te doen en die meer mensen zouden kunnen doen.Hier komen ze: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdeling herbergen, de gevangenen bezoeken, de zieken verzorgen en de doden begraven. Op één na worden ze genoemd in het evangelie volgens Matteüs.
Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed!’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid. U kunt onder andere kennis maken met huiskok Yotam, een verpleegkundige, een modehistoricus, de moeder van een gevangene en een uitvaartondernemer.
Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden; het Adamskostuum bevalt hen prima... En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen... Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. En, weleens een gevangene bezocht?
 
Kees Posthumus (r.) is verhalen-verteller en kerkjournalist en Dirk Overbeek (l.) is accordeonist en pianist.

  Afbeelding invoegen    
  
Datum: Donderdag 22 september 2022 2217
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: Kees Posthumus en Dirk Overbeek