Samen de Bijbel lezen

Bijbelleeskring Exodus
 
Dit voorjaar hebben we – na twee gebroken ’coronawinters’ – het boek Genesis uitgelezen. We zijn, met Jacob en zijn 12 zonen, in Egypte aangekomen. Uit het Beloofde Land weggetrokken vanwege een grote hongersnood. Het volk van de Israëlieten zou zo’n 400 jaar in Egypte, in het land Gosen, gewoond hebben. 
Daar begint het tweede bijbelboek, Exodus. Het verhaal van de Uittocht, onder leiding van Mozes. De lange tocht van 40 jaar door de woestijn. De Wetgeving op de Sinaï. De verkenningen in het land ‘aan de overzijde van de Jordaan’. En uiteindelijk de binnenkomst daar.
Net als al eerder willen we lezen en, na wat toelichting, met elkaar in gesprek over wát we nu lezen. Hoe we ons wat beschreven wordt allemaal moeten voorstellen – of niet. Wat die verhalen vertellen over God en geloof, over mensen van toen voor ons, mensen van nu. En, zoals ook al eerder ontdekt, er staat vast meer dan we op het eerste gezicht vermoeden...
 
We hopen natuurlijk van harte dat de komende winter weer ‘normaal’ kan zijn, maar zeker is dat allerminst...Afhankelijk van de maatregelen en de mogelijkheden in september, afhankelijk uiteraard ook van het aantal opgaven, zou ik het liefst weer op dinsdag-, woensdag- én  donderdagmorgen willen lezen, in de even weken, dus eens per 2 weken, en dan van 10.00 – 11.30 uur. Wie vorig jaar meedeed, is uiteraard wéér welkom. Maar ook wie nog niet eerder in de kring aanschoof, kan erbij – hartelijk welkom ook!  Geeft u bij uw aanmelding goed de morgen van uw voorkeur aan?
 
We zouden dan de eerste bijeenkomsten hebben in week 38, op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 september 2022. 
 
Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.
 
  Afbeelding invoegen   

Datum: Start in week 38, op di. wo. en do. morgen
2218
Tijd: 10:00 uur
Locatie: Immanuelkerk

Inleider: Mw. ds. N.M. Drop