Gesprek in de morgen - Gaan die van jou nog?

We hebben voor dit seizoen de plaatselijke predikanten, hervormd en gereformeerd, gevraagd een onderwerp op tafel te leggen voor een ‘gesprek in de morgen’. Een mooi aantal van hen – zelfs van de ‘invallers’ – heeft positief gereageerd.
Het zou een onderwerp kunnen zijn dat bijv. hun persoonlijke belangstelling heeft, of een vraag die ze in pastorale gesprekken wel eens gesteld krijgen, of een thema dat hen in de samenleving opvalt... Ieder vult het dus op eigen wijze in, met de bedoeling eens op een andere manier dan in het pastoraat met mensen in gesprek te gaan. Én het onderling gesprek op gang te brengen.
Het mag duidelijk zijn dat die gesprekken ’s morgens plaatsvinden, vanaf 10.00 uur, zo’n anderhalf à twee uur. Veel mensen, horen we, gaan liever ’s avonds niet meer van huis.
U kunt een théma kiezen dat u aanspreekt, u kunt een gespréksleider kiezen waar u benieuwd naar bent, u kunt zeker ook álle morgengesprekken meemaken. Welkom!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ds. Kees van Dam:
Bij het opgroeien van kinderen passeren vroeg of laat de zinnetjes: Slaapt zij al door? Loopt hij al? En als kinderen ouder worden, vragen ouders of grootouders aan elkaar: ‘Gaan die van jou nog?’ Bedoeld wordt dan: ‘Gaan jouw (klein-)kinderen nog naar de kerk?’
 Er was een tijd dat ze voor het eerst meegingen naar de kerk. Maar vaak komt er ook een moment dat ze niet meer gaan.
Achter die vraag kan een hele wereld schuilgaan. Is van-de-kerk-af hetzelfde als van-het-geloof-af? Zou het nog veranderen? Wat wens je je (klein-)kinderen toe? Welke rol kun je daarin spelen? Er is voldoende ruimte om je ervaringen te delen en om met elkaar in gesprek te gaan. 
 
Ds. Kees van Dam is predikant, woonachtig in Ermelo en tijdelijk werkzaam in de Oude Kerk.

 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen    
 
 
Datum: Dinsdag 22 november 2022 2230
Tijd: 10:00 uur
Locatie: Oude Kerk
Inleider: Ds. C. van Dam