Over familie

De Joden zeggen: ‘Als je niet weet waar je vandaan komt, dan weet je ook niet waar je naartoe moet gaan.’ Wij mensen komen voort uit een generatie, vormen een generatie en brengen ook weer een generatie voort. Door de generatie vóór jou ben je gevormd. Jij moet heroverwegen hoe jij in het leven wilt staan en wat je aan de volgende generatie wilt doorgeven.  
 
Daarom willen we een avond nadenken over het thema families. We kijken terug naar ons gezin van herkomst. Bestuderen hoe God het gezin-zijn heeft bedoeld. Ontdekken wat er mis kan gaan of niet goed is. Niet om ouders de moed te ontnemen op te voeden, maar om van daaruit te ontdekken hoe je ‘goed genoeg ouder’ kunt zijn.  
 
Een Surinaams spreekwoord leert: ‘Als je de stenen die op de weg liggen niet opruimt, zijn je kinderen gedoemd erover te struikelen.’ Het is in het belang van onze kinderen dat we ontdekken welke ‘stenen’ er op de weg liggen en dat we deze opruimen.                  
 
Willemijn de Weerd (1978) is naar eigen zeggen ‘bijzonder gelukkig getrouwd en heeft 4 geweldige dochters’. Ze werkte 15 jaar als groepsleerkracht in het basisonderwijs. 

  Afbeelding invoegen    
  
Datum: Dinsdag 10 januari 2023 2301
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Oude Kerk
Inleider: Mw. M. de Weerd