Nader tot jou

Zangavond met Marten Kamminga 

In 2011 is de bundel ‘Nader tot jou’ van Marten Kamminga uitgegeven. Deze bundel is een gastvrije en toegankelijke verzameling liederen voor gewone mensen, die zoeken naar de zin van hun bestaan. Een bundel waarin ruimte is voor velerlei geloofsbeleving.
De liederen gaan over het zoeken naar God, de relatie tussen mensen, de roeping en navolging van Christus, het vieren van het leven en de weerbarstigheid daarvan. De liederen zijn eenvoudig van taal en toon en sluiten aan bij verhalen uit de Bijbel. Ze zijn geschikt voor instellingen, ziekenhuizen, conferenties, scholen, koren en kerken.
De liederen zijn bedoeld om nader tot jezelf en de A(a)nder te komen. Dat is vreugde. Op deze avond willen we onder leiding van Marten samen zingen uit deze bundel en vreugde beleven. Marten zal zo nodig iets vertellen over de achtergrond van het lied.  
 
Marten Kamminga werd geboren in 1949 in Noord-Scharwoude. Van zijn vader die zelf organist is, kreeg hij de liefde voor de kerkmuziek mee. Hij kreeg orgelles van Bram en Hans Bruin en Piet van der Steen. Marten begon zijn loopbaan in het lager onderwijs en de muziekschool. Later was hij werkzaam in de psychiatrie. Als muziek-pastor schreef hij liederen voor vieringen en kerstmusicals.
 
Van meerdere zijden kwam de vraag om nieuw materiaal. Zo schreef hij jarenlang liederen voor de vieringen op de campings van de RCN en voor de Landelijke Diaconale dag. Zijn koren Vox NIO en Quasi Modus voeren regelmatig zijn liederen uit. Daarnaast is hij organist in een PKN-kerk in Putten en in de Lucaskerk te Ermelo en begeleider van o.a. de Veluwse Sanghertjes.  

 
Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen
   
 
 
Datum: Woensdag 8 februari 2023 2306
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: Dhr. M. Kammenga