Samen de Bijbel lezen

Bijbelleeskring Ruth - Esther - Jona - Daniël

We gaan maar gewoon door... Na de lezing van de Thora – Genesis tot en met Deuteronomium – van de Schepping tot aan de grens van het Beloofde Land – kunnen we nog niet ophouden... Hoe gaan de Israëlieten, in het land Kanaän aangekomen, nu verder? Hoe gaan ze leven in de vrijheid die ze van God kregen, en met de wetten en voorschriften die daarbij horen?
 
Het lijkt aardig antwoorden te zoeken in een paar kleine bijbelboeken, met bekende, maar ook opmerkelijke verhalen. Van Ruth, de Moabitische bijvoorbeeld, die haar land verlaat om in Kanaän te gaan leven. En Esther, een ballinge in Babel, die haar volk op wel heel bijzondere wijze van de ondergang weet te redden.De profeet Jona moet naar het heidense Ninevé, roept de bevolking op tot bekering, maar heeft zelf ook een moeilijke les te leren. En Daniël, ook in de ballingschap in Babel, is hét voorbeeld van trouw aan God ondanks alles...
 
Wat vertellen deze verhalen van God en het volk Israël? Wat hebben deze figuren te maken met de Thora, met hoe het godsvolk leeft met Gods regels? En wat hebben ze óns te zeggen? In ons geloof en onze tijd?
Net als in voorgaande jaren denk ik weer aan 3 groepen, op de dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen, steeds van 10.00-11.30 uur. En dat eens per 2 weken, dit jaar komt dat het best uit in de oneven weken. Wie eerder meedeed is uiteraard wéér welkom. Maar er is ook plek voor wie er nog niet eerder bij was – welkom! Geeft u bij uw aanmelding goed de morgen van uw voorkeur aan? De start is dan in week 39, op dinsdag 26, woensdag 27 of donderdag 28 september 2023.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.

      
 
Datum: Start in week 39, op di., wo. en do.morgen 2318
Tijd: 10:00 - 11:30 uur
Locatie: Imanuelkerk
Inleider: Mw. ds. N.M. Drop