50 jaar Leerhuyis - Kerk en geloof in Ermelo

Vijftig jaar Leerhuis – welke rol spelen kerk en geloof in Ermelo? Het Leerhuis is onlosmakelijk verbonden met de kerkelijke gemeenschappen in Ermelo. Kerken hebben op de Veluwe en ook in Ermelo altijd een belangrijke positie ingenomen.
Sinds de jaren ’70 zijn de kerken sterk in beweging: de band tussen geloof en kerk wordt losser, over God en zijn Zoon Jezus wordt heel verschillend en anders gedacht. Het gezag van de Bijbel staat ter discussie. Heilige huisjes worden omver gehaald. Welke ontwikkelingen zien we in het kerkelijke leven en het beleven van het christelijk geloof? En wat zien we daarvan in Ermelo?  
Hoe staat het kerkelijk leven in Ermelo er anno 2024 voor? Welke perspectieven ontdekken we voor ons geloof en de toekomst van het kerkelijk leven in Ermelo? Aan de hand van het boek ‘De Namiddag van het Christendom’ van Thomáš Halík én persoonlijke verhalen van Ermeloërs kijken we naar verleden, heden en toekomst.    
 
Ds. Jan Visser is theoloog en bedrijfskundige. Na zijn studie theologie is hij eerst predikant geweest in Lexmond en van 2014-2018 in Gereformeerd Ermelo. Daarna werd hij partner bij Hoek Consultants in Ede.  
 
 

 
   
 
 
 
Datum: Dinsdag 5 maart 2024 2410
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: Drs. J. Visser