Chagall: de schilder en de liefde

De eerste avond in het nieuwe leerhuisjaar hebben wij Frans Ort en de vocalgroep CHORAL uitgenodigd voor een schitterend optreden rond het werk van Marc Chagall. De combinatie van beeldende kunst, muziek en bijbelse motieven in een raamvertelling zet de toon voor een prachtig seizoen.
 
De vertelling is gebaseerd op het leven en werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall (1887 - 1985). Opmerke­lijk in zijn werk is de positieve uitstraling als antwoord op onderdrukking en geweld. De overweldigende kleuren tintelen op zijn doeken. Het schilderij van de vertelling gaat over de liefde en refereert aan het Hooglied. Het origineel hangt in het museum Message Biblique de Marc Chagall in Nice.  
 
In het verhaal van deze avond volgt Frans Ort, in samenwerking met de groep Choral en de pianist en componist Henk Ruiter, episodes uit het leven van Chagall. De thema’s daaruit zitten in het schilderij verborgen. De muziek bezingt het universele verhaal van de liefde: verliefdheid, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid en tintelend plezier.
 

 
 
Datum: vrijdag 21 september 2018 1816
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: drs. F. Ort en CHORAL o.l.v. dhr. H. Ruiter