Het kruislabyrint. Een zoektocht naar God

Eind 2017 verscheen een nieuw boek van ds. André F. Troost: Het kruislabyrint. Een zoektocht naar God. Het is geschreven binnen het kader van een eenvoudige verhaallijn: een predikant bereidt zich voor op het naderende afscheid van zijn gemeente aan de kust. Afscheids­bezoeken laten oude en recente discussies over tal van theologische thema's herleven. Daarbij gaat het er af en toe heftig aan toe. Bestaat God wel? Hoe betrouwbaar is de Bijbel? En wat is de waarde van het aloude scheppingsverhaal in het licht van de evolutieleer?  

Als een rode draad loopt door al die gesprekken heen de vraag in hoeverre Jezus werkelijk God is. Vooral de ontmoeting met een oude joodse kennis brengt de bijna emeritus predikant tot een genuanceerde visie op de klassieke leer van de Drie-eenheid: terecht mag Jezus 'God' heten, maar dat wil nog niet zeggen dat Hij volkomen aan God de Vader gelijk is.
 
Deze gespreksavond behelst een lezing over het boek. Na de pauze is er volop gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen. Aanschaf en lezing van het boek zijn beslist geen voorwaarden voor deelname.

André Troost (1948) was predikant in diverse PKN-gemeenten in Nederland, zo ook in Ermelo. Dit boek is te beschouwen als een afsluiting van zijn actieve leven als predikant.
Hij kiest daarvoor een fictieve plaats aan de Zeeuwse kust als zijn laatste standplaats en voor fictieve personen die hij toespreekt.
 
 
 
 
    
 
Datum: donderdag 27 september 2018 1817
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Westerkerk
Inleider: ds. A.F. Troost