Tegen de verdrukking in

Een boodschap van de lijdende kerk aan westerse christenen
 
Dag in dag uit worden we via de media geconfronteerd met de afschuwelijke gevolgen van geweld, armoede en ziektes. Allerlei minderheidsgroepen worden onderdrukt. "Als er een God is, hoe kan Hij dat verschrikkelijke lijden dan toelaten?” Veel mensen in het vrije en welvarende Westen lopen op die vraag stuk en verliezen er soms hun geloof door.
Aan de andere kant zijn  christenen wereldwijd een zwaar vervolgde minderheidsgroep. Wat doet het hen om in de gevangenis gegooid te worden, door hun omgeving verstoten, door hun familie in de steek gelaten omdat zij Jezus wilden volgen?
 
Een vijftal christenen die dit aan den lijve hebben ondervonden, vertelden Aad Kamsteeg hun levens­geschiedenis. Hij schreef er een boek over en maakte samen met zijn zoon Dirk (filmproducent) een dvd: ’Tegen de verdrukking in’.Het getuigenis van, om hun geloof vervolgde christenen, wordt door Kamsteeg breed in de politieke en Bijbelse context geplaatst. Hij bezocht zelf enkele keren ondergrondse huisgemeenten in China en werd erdoor bemoedigd in zijn eigen geloof. 
 
Wij bekijken samen de film en luisteren naar de inleider en spreken vervolgens met hem over de boodschap van de lijdende kerk die hij ter bemoediging aan westerse christenen wil overbrengen.
 
Aad Kamsteeg was journalist bij de EO en bij het Nederlands Dagblad, waaraan hij ook als buitenlandcommentator verbonden was. Hij publiceerde diverse boeken en is als columnist nog verbonden aan het ND.
 
      
  
Datum: maandag 19 november 2018 1828
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Oude Kerk, de Hoeve
Inleider: drs. A. Kamsteeg