1716 Walkman of Spirit; muzikale pelgrimage


Pelgrimeren is een uitdagende weg maar soms ook een rollercoaster in je leven.
Wie wel eens een paar weken of langer alleen op pad is gegaan, zal het ongetwijfeld herkennen: de opwinding bij het maken van de plannen en het uitstippelen van de route. De spanning van het begin en de uitdaging om écht te gaan. Maar ook de ontbering en de teleurstelling, de verleiding om je om te draaien, de wanhoop en de pijn in je voeten. En dan weer indrukwekkende momenten van inkeer, verstilling, hoop, ontmoetingen en bemoediging om door te gaan. Bijna alle pelgrims hebben de ervaring dat uiteindelijk niet het eindpunt maar de weg zelf het doel is. Toch is ook de aankomst een spiritueel element van de pelgrimage en daarbij de thuiskomst met de vraag: hoe verder?
Met een spreekwoordelijke ‘walkman’ in de oren nemen wij u deze avond mee op een muzikale pelgrimage. We vertellen over pelgrimeren in oude en hedendaagse tijd. Met verhalen en beelden over diverse, soms onbekende pelgrimsplaatsen in Europa, nemen wij u tegelijkertijd mee in een muzikale achtbaan van alle mogelijke emoties die pelgrimeren met zich meebrengt. 

 


Het belooft een boeiende en zeer diverse avond te worden van Trondheim naar Medjugorje met onder andere Liszt en Saint-Saëns. Uiteindelijk komen we natuurlijk thuis in ons eigen land, de bedevaartstad Amersfoort.

Drs. J. van Pampus is pastor in de parochie Onze Lieve Vrouwe van Amersfoort, met grote belangstelling voor muziek, reizen en andere religies.
Drs. R.A. van Calcar is een veelzijdige duizendpoot, afgestudeerd musicus, dirigent, pianist en natuurkundige meet grote belangstelling voor religie en filosofie. Hij is dirigent van het koor 4U van de St. Ansfriduskerk te Amersfoort.

 Datum maandag 18 september 2017 
 Tijd 20.00-22.00 uur 
 Plaats Immanuelkerk 
 Inleiders Josephine van Pampus en Rudolph van Calcar