Evensong en andere kerkmuziek

Een muzikale verkenning 

 
Het belooft een inspirerende avond te worden in de Oude Kerk. Deze monumentale kerk is de plaats bij uitstek om ons vijftigjarig jubileumjaar af te sluiten. Een thema-avond over de plaats van kerkmuziek, een muzikale reis. Laat uw ziel raken door de muziek van alle eeuwen. 
Hanna Rijken is een zeer gewaardeerd deskundige als het gaat om de uitleg en praktische vormgeving van de (Anglicaanse) Evensong-traditie. Op haar initiatief is in de binnenstad van Utrecht de Choral Evensong & Pub opgericht, waar elke week gestudeerd en gezongen wordt. Hanna Rijken neemt ons mee door de geschiedenis van de kerkmuziek aan de hand van  geluidsfragmenten.
We gaan ook zelf zingen, onder begeleiding van orgel en met ondersteuning van het Kleinkoor Ermelo, met Gerrit ‘t  Hart als dirigent en begeleider.            
 
Hanna Rijken is theoloog en musicus en werkt als Universitair Docent Theologie & Muziek aan de PThU in Utrecht. Daarnaast is ze koordirigent.
Bij het tot stand komen van het Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk  in 2013 was Hanna Rijken één van de redactieleden. 

     
 
Datum: Dinsdag 9 april 2024 2417
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Oude Kerk
Inleider: Mw. dr. C.S.H. Rijken