Hoe leef ik groen en gelovig?

Franciscus inspireert... 

Dat duurzaam leven belangrijk is, weet ieder van ons. Maar hoe doe je dat vanuit je geloof of inspiratie? Franciscus van Assisi nodigde uit tot een kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven.
In haar boek werkte Corinne Groenendijk zijn leefstijl uit tot een vrolijke groene leefstijl voor nu. Dan wordt verduurzamen méér dan iets op je to-do-lijstje en leef je uit vreugde om alles wat je elke dag ontvangt.
 
Na haar presentatie verkennen we wat onze eigen motivatie is en hoe je kunt verduurzamen. We zullen ontdekken dat de Bijbel verschillende visies heeft op alle leven. Bijvoorbeeld dat ‘Duurzaamheid geen nieuwe mode is. Dat ik als mens en gelovige onderdeel ben van de schepping is een basis in mijn bestaan. Ik leef eruit.’
 
We zullen ontdekken hoe leuk het is om hierover in gesprek te gaan. Samen verduurzamen is veel leuker!
 
Corinne Groenendijk (1964) is predikant en geestelijk begeleider. Zij geeft lezingen en workshops over geïnspireerd verduurzamen. Ze begeleidt retraites en reizen naar Assisi en Taizé.
 
Ze schreef ‘VerduurSamen met Franciscus; naar een groene en geïnspireerde leefstijl’ (Berne media 2022) dat op vele plekken in het land door groepen gebruikt wordt. Het boek is deze avond verkrijgbaar en ook te bestellen via de boekhandel. 
 

 

 
   
 
Datum: Dinsdag 31 oktober 2023 2324
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum
Inleider: Mw. ds. C.R. Groenendijk