Kerkenpad in Ermelo

Leerhuis Ermelo zet een goede traditie voort: voor de vierde keer gaan we op Kerkenpad!
Op zaterdag 13 april kunnen we weer drie kerkgebouwen bezoeken. Ook dit keer kunnen we het fietsend af… De volgende kerken staan deze keer op het programma:
 
We verzamelen ons om 10.00 uur bij de Goede Herderkerk, Smidsweg 20, waar we ontvangen worden met een kopje koffie of thee. Er is hier voldoende parkeer-gelegenheid voor auto en fiets. Om 10.30 uur verwelkomt de gastheer/vrouwde belangstellenden namens Leerhuis Ermelo. Hij/zij zal kort het verloop van de ochtend schetsen. Aansluitend horen we over de ontstaansgeschiedenis van deze Rooms-Katholieke kerk in een grotendeels protestantse burgerlijke gemeente. Uiteraard is er gelegenheid om de kerk te bekijken. 
Hierna vertrekken we naar de Opstandingskerk op 's-Heeren Loo, Slangenkamp 2. Ook hier wordt de kerk, waarin elke zondag nog twee diensten gehouden worden, bezichtigd en horen we meer over de geschiedenis van deze ‘instellingskerk’. 
Van de Opstandings- gaan we naar de Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4.  We horen ook daar iets over het gebouw en het gebruik ervan, en we bekijken het interieur e.d.
Rond 12.30 uur is het dan tijd voor soep en een broodje. U kunt tijdens de maaltijd gezellig over de mooie tocht napraten tot wij om half twee het Kerkenpad afsluiten.

 
Goede Herderkerk 
    
Opstandingskerk
Westerkerk
 
Datum: Zaterdag 13 april 2024 2418
Tijd: Van 10:00 tot 13:30 uur
Locatie: Goede Herderkerk - Opstandingskerk - Westerkerk
Inleider: Diverse mensen over 'hun' kerk