Welkom in het postcorona-tijdperk

Tijdens de corona-pandemie heeft iedereen wel nagedacht over onze wereld, onze manier van samenleven en wat onze religies en politieke overtuigingen ermee te maken hebben. Wat gebeurde er op deze planeet? Ging de hele mensheid met de ogen dicht over een onbewaakt kruispunt?
Filosofen en theologen, maar ook dichters, zangers en beeldend kunstenaars hebben inspirerende bijdragen geleverd.
 
Wat doet dit alles met ons? Versterkt het coronatijdperk onze zorgen of wekt het juist hoop: na déze alarmbel weet iedereen dat het anders moet!
Werden er scheuren zichtbaar binnen christelijke gemeenschappen? Stak er een nieuw soort antisemitisme de kop op en hoe kon dát?
 
Wij nemen de tijd om hier eens bij stil te staan. Het eerste uur krijgt u een inleiding, waarin aandacht is voor allerlei inzichten. Meestal serieus, vaak ontroerend, maar soms ook met vrolijkheid en een knipoog.Na de pauze komt er een papier op tafel met vijftien duidelijke uitspraken van Beatrice de Graaf, Geert Mak, paus Franciscus en andere denkers.
Daar praten wij met elkaar over door.     
 
Tjitte Dijkstra werkte in het onderwijs als docent godsdienst. Hij had daartoe een handvol theologische diploma's gehaald, onder andere aan de PThU in Kampen.
Na zijn pensionering werkte hij aan enkele projecten voor Nes Ammim in Israël. Af en toe gaat hij voor in de kerkdienst in de Lukaskerk op Veldwijk.

      
 
Datum: Donderdag 26 oktober 2023 2323
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum
Inleider: Drs. Tj. Dijkstra