Filmavond bij het Leerhuis

 
Terug van weggeweest: filmavonden met nagesprek in het Leerhuis. Met elkaar naar een boeiende film kijken en daarna van gedachten wisselen over de inhoud van de film. Ds. Jan Willem Leurgans en ds. Kim de Berg zijn beiden groot filmliefhebber. Zij zochten voor dit seizoen twee boeiende films uit.Op vrijdagavond 13 oktober draaien we de Franse film Hors Normes.
 
De film vertelt het (op waarheid gebaseerde) verhaal van de orthodox-joodse Bruno, die al meer dan 20 jaar een opvang leidt voor autistische kinderen, die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend, de islamitische Malek, leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties elkaar af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.
 
De regisseurs Toledano en Nakache zijn onder andere bekend door hun succesfilm Intouchables. Deze film is hun meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is HORS NORMES (THE SPECIALS), een oprechte film met een inspirerende boodschap. 
 
Zeker ook in ‘zorgdorp’ Ermelo een prachtige film om samen te bekijken en te bespreken.

      
 
Datum: Vrijdag 13 oktober 2023 2322
Tijd: 19:30 uur (!)
Locatie: Zendingskerk
Inleider: Ds. J.W. Leurgans en mw. ds. K.J.H.de Berg