Filmavond bij het Leerhuis

Terug van weggeweest: filmavonden met nagesprek in het Leerhuis. Met elkaar naar een boeiende film kijken en daarna van gedachten wisselen over de inhoud van de film.
Ds. Jan-Willem Leurgans en ds. Kim de Berg zijn beiden groot filmliefhebber. Zij zochten voor dit seizoen twee boeiende films uit.
 
Op maandagavond 11 maart draaien we de film Jagten.
Een beklemmende film van regisseur Thomas Vinterberg (Festen). Met Mads Mikkelsen als kleuterleider, die ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik. Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. 
Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.
 
Op indringende wijze zet deze film ons aan het denken over waarheid en leugens, over reputatie en massahysterie, over hoe een leven kapot gemaakt kan worden. Geen makkelijke film, wel een onvergetelijke kijkervaring, die zeker tot verder praten aanleiding geeft.

      
 
Datum: Maandag 11 maart 2024 2412
Tijd: 19:30 uur (!)
Locatie: Zendingskerk
Inleider: Ds. J.W. Leurgans en mw, ds. K.J.H. de Berg