Feestelijke openingsavond

Met als spreker prof. James Kennedy 

In september 1973 heeft de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Ermelo de werkgroep Leerhuis geïnstalleerd – wat betekent dat we dit jaar onze 50e verjaardag mogen vieren!
Onze Openingsavond zal daarom een Open Avond worden met wat extra feestelijke ingrediënten. U bent daarbij heel hartelijk welkom...! Overigens niet alleen wie zélf die 50 jaar heeft meegemaakt... maar dat begreep u al!
 
Vijftig jaar... een halve eeuw... dat is een lange tijd. Wat kan er veel gebeuren, en wat ís er veel gebeurd in die tijd!
Weet ú nog wat u toen deed en dacht? Hoe de wereld eruitzag? Hoe de machten toen waren verdeeld? Wat en hoe u geloofde? Hoe het in kerk en geloof toeging? En welke ingrijpende veranderingen we sindsdien zich hebben zien ontwikkelen?
Zulke vragen komen haast als vanzelf op bij zo’n bijzonder jubileum...
 
We hebben professor James Kennedy – historicus, werkzaam aan de VU in Amsterdam en columnist in Trouw  – uitgenodigd om die ‘geschiedenis van 50 jaar’ te duiden. Om ons mee te nemen van toen naar nu. Onder de titel ‘de actualiteit, mede in het licht van die 50 jaar sinds 1973’. Van de muur in Berlijn tot de oorlog in Oekraïne... en van alles daartussen. 
 
Ook hebben we Marten Kamminga, die al aan zoveel Leerhuisavonden met zijn muzikale kwaliteiten heeft bijgedragen, voor deze bijzondere jubileumavond gevraagd. Hij zal er ‘enige vrolijkheid’ in brengen...

 
 
 
 

Datum:  Woensdag 20 september 2023 2317
Tijd: Inloop vanaf 19:30 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: Prof. dr. J.C. Kennedy