Samen de Bijbel lezen

Bijbelleeskring Genesis 
 
Vorig jaar was alles anders... De leeskring die we in september 2020 begonnen, werd eerst onderbroken en later echt afgebroken, en we waren in Genesis pas bij hoofdstuk 11... Graag zou ik de draad nu weer oppakken. Na ‘even bijpraten’ en het voorafgaande kort samenvatten, kunnen we met de aartsvader-verhalen verder gaan.  
 
Over Abraham die geroepen wordt en met Gods beloften op weg gaat. Over Izaäk die zijn vrouw uit Haran laat halen en twee zonen krijgt die een familiedrama veroorzaken. En over Jacob die maar liefst 12 zonen verwekt, maar door hongersnood gedwongen ook het land Kanaän weer moet verlaten en naar Egypte gaat, waar Jozef, één van zijn zonen, wonderwel de scepter zwaait...
Bijzondere verhalen die – dat is de ervaring van het eerdere bijbellezen – vast meer vertellen en betekenen en leren dan we op het eerste gezicht vermoeden.
Afhankelijk van hoe het er in september voor staat met maatregelen en mogelijkheden, en uiteraard ook afhankelijk van het aantal deelnemers, zou ik weer op dinsdag- en donderdagmorgen en zo nodig ook op woensdagmorgen willen lezen, in de even weken, dus eens per 2 weken, en dan van 10.00 – 11.30 uur.  
 
N.B. Ook wie er vorig jaar niét bij was, heten we hartelijk welkom!  Geeft u bij uw aanmelding goed de  morgen van uw voorkeur aan? We zouden dan de eerste bijeenkomsten hebben in week 38, op dinsdag 21, (woensdag 22) en donderdag 23 september 2021.

Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.
 
  Afbeelding invoegen    
 
 
Datum: Start in week 38, op dinsdag-, woensdag- of donderdagmorgen 2119
Tijd: 10:00 uur
Locatie: Immanuelkerk
Inleider: mevr. drs. N.M. Drop