Filmavond: The Children Act

Programma wijziging op zondag 7 april
 
Deze avond zal de film The Children Act worden getoond onder leiding van ds. Sjoerd Zwaan en niet zoals aangekondigd "The Stanford Experiment” onder leiding van ds. Jan Visser.
Deze wijziging is in overleg met de leden van de werkgroep (Sjoerd Zwaan is lid van de werkgroep)  en met ds. Jan Visser tot stand gekomen.
De film was gekozen vanwege het morele thema, de psychologische mechanismen en processen,  die ook in ons eigen leven een rol kunnen spelen. Omdat de film aangrijpend is, geldt er een kijkwaarschuwing. Bij nader inzien en door voortschrijdend inzicht vinden we de film te heftig en niet passend voor onze leeravonden.
 
The Children Act van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.
 
We nodigen u van harte uit voor deze filmavond op zondag 7 april in de Zendingskerk die om 17.30 uur begint. U wordt ontvangen met koffie/thee, soep en broodjes, waarna wij samen de film bekijken. ds. Sjoerd Zwaan zal de film introduceren en het gesprek na afloop leiden.
 
Kosten voor deze avond zijn € 7,50, inclusief koffie/thee, soep en broodjes.
 
 
Sjoerd Zwaan is emeritus-predikant en woonachtig in Zwijndrecht en Ermelo. Hij is lid van de werkgroep Leerhuis.
 
      
 
Datum: zondag 7 april 2019 1913
Tijd: 17:30 uur - ca. 21:00 uur  (let op de aanvangstijd)
Locatie: Zendingskerk  (let op de plaats)
Inleider: ds. Sj.P. Zwaan